fietsers_restiffic_header
Restless Legs Syndrome en zwangerschap

Uit onderzoek blijkt dat een op de vier zwangere vrouwen in meer of mindere mate last heeft van rusteloze benen. Het Restless Legs Syndrome komt dus bij hen vaker voor en kan verergeren tijdens een zwangerschap. Ook hier geldt dat een eenduidige oorzaak niet is aan te geven. Zowel ijzergebrek als afwijkende dopaminewaarden kunnen de oorzaak zijn. In die zin is de oorzaak vergelijkbaar met niet-zwangeren. Daarnaast kunnen ook andere oorzaken, die verband houden met de zwangerschap de onrustige benen veroorzaken. Denk aan een lagere foliumzuurwaarde en spataderen in combinatie met vermoeide en opgezette benen en enkels.

Het Restless Legs Syndrome tijdens de zwangerschap levert vaak onrust en extra vermoeidheid op. Alle reden om maatregelen te nemen om de klachten te verminderen. Op deze website vindt u daarover meer informatie onder ‘behandeling van het Restless Legs Syndrome'. Natuurlijk is uw huisarts of uw verloskundige voor u hierbij een belangrijk aanspreekpunt.

Gelukkig verminderen of verdwijnen de klachten veelal na de zwangerschap. Is dat niet het geval, dan is het goed om maatregelen te nemen die de klachten kunnen voorkomen of verminderen.

Restiffic foot wrap

Niet langer last van rusteloze benen?

Tijdens de zwangerschap biedt de Restiffic foot wrap verlichting bij rusteloze benen en zorgt zo voor ontspanning en rust.

Bestel direct

"Restiffic, het effectieve hulpmiddel tegen rusteloze benen."