Diagnoze_Artsen-2
Diagnose Restless Legs Syndrome

Op basis van symptomen zoals het onrustige gevoel en de niet te onderdrukken drang om benen die in rust zijn te bewegen, is de kans groot dat de diagnose Restless Legs Syndrome wordt vastgesteld door een huisarts of neuroloog. Artsen kunnen op basis van hun ervaring en kennis vaak ook meer vertellen over de oorzaken zoals medicijngebruik of bepaalde ziekten of aandoeningen. Een eventueel ijzertekort kan worden vastgesteld door het bloed hierop te laten onderzoeken.

Bij patiënten met rusteloze benen is lang niet altijd een directe medische oorzaak voor rusteloze benen aan te wijzen. De arts zal zich daarom vooral willen informeren op basis van de klachten die mensen ervaren. Daarbij heb je altijd te maken met hoe iemand rusteloosheid en de drang tot bewegen ervaart. Ofwel de een ervaart meer last dan de ander bij wellicht vergelijkbare symptomen. Om vast te stellen of er daadwerkelijk sprake is van het Restless Legs Syndrome (en in welke mate) kan worden besloten om een slaaponderzoek (polysomnografie) uit te voeren.

Restiffic foot wrap

Niet langer last van rusteloze benen?

Restiffic foot wrap wordt met succs gebruikt door patiënten waarbij het Restless Legs Syndrome is vastgesteld. U heeft geen recept nodig.

Bestel direct

"Restiffic, het effectieve hulpmiddel tegen rusteloze benen."